Banda de la UMH

XXIV Certamen Provincial de Bandes de Música de València

 

1™ Secció
1er Premi: Agrupació Musical La Lírica de Silla
2on Premi: Unió Musical Casinense de Casinos
2™ Secció
1er Premi: Sociedad Protectora Musical la Lira de Alfarp
2on Premi: Unión Protectora Musical de Vallada
3er Premi: Unión Musical de l'Eliana
4rt Premi: Sociedad Musical de La Llosa de Ranes
3™ Secció
1er Premi: Unió Musical l'Horta de Sant Marcel.lí
2on Premi: Centre de Música i Dansa de Nazaret de València
Agrupación Artístico Musical Santa Bárbara de Piles
Unión Musical de Yátova
Unión Musical de Riola
Unión Musical Alcublana de Alcublas
Sociedad Musical La Popular de Pedralba

 

Crònica d'un Primer Premi
per Daniel Torregrosa Rabanaque
 

Tot havia començat uns messos abans, vesprades i nits d'assajos, concerts, pressió, -no vos cremeu molt a falles-, però allà hi erem tots reunits al nostre "gran" local d'assajos, tots nerviossos i un poc emocionats pel que se'ns vindria al damunt unes hores després. Morellà, afinant i donant consells d'última hora, animant-nos i dient: "Toqueu tranquils, sense nervis" -encara que es notava que ell estava, si pot ser, més nerviós que nosaltres-.

Les quatre, tots a l'autobús, el viatge fins al Palau ple de crits de "Anem a guanyar!". Arribarem i ens posarem a calfar, ferem fotos, parlant. Ens varen fer passar a una sala d'afinació on van repartir els "passes", i on se'ns va recordar una vegada i altra que haviem de portar el DNI.

-"I Civera?, no ha aplegat encara?"

De seguida entrarem, la segona banda havia acabat, van mirar els carnets i ens reuniren a tots en un xicotet rebedor d'on eixien unes escales fins l'escenari.

-"Ja està ací Civera!"

Ja estavem tots i dispossats a guanyar. L'eixida l'haviem assajada només dues voltes, però va eixir prou be. Per fi estavem davant el públic. Després de la presentació començarem a tocar, tots nerviossos. Acabarem les dues obres i una ovació omplí la sala, eixirem satisfets de la imatge donada i de la interpretació de les obres.

Parlarem una estona de la nostra actuació, i passarem a veure les altres bandes.

-"Doncs diuen que la de Piles ha estat prou bé"
-"Home, a mi m'heu agradat més vosaltres"

Els comentaris continuaven. A les nou anarem al local de la banda, soparem i tots teniem esperances de triomf, encara que si aixó no era possible tampoc no passava res; no teniem res a perdre i si molt a guanyar. A les onze i mitja tornàrem a escoltar el veredicte del jurat, però abans hi havia un concert que ens feia posar-nos més nerviossos, tots desitjant que acabara per a escoltar:

-"El Primer Premi és per a la Unió Musical l'Horta de Sant Marcel∑lí!"

Els premis es donaven en ordre invers, es a dir, del seté fins al primer. Hi havia quatre bandes amb el nom d'unió, la qual cosa va resultar molt emocionant. En dir el tercer premi solament restava una unió. Tots pensavem:

-"Com a mínim segons"

i quan vàrem escoltar el segon premi (Nazaret) tots botàrem d'alegria, erem els primers, la millor banda de València. Tot l'esforç havia quedat ben pagat.

 

       

       

Actuació a la Final de Xest

 

Articles relacionats:

de Levante
La UMH guanya el Certamen de la Diputació
Jóvenes músicos compiten en el Certamen de Bandas de Cheste